Øsby Børnehus
Øsby Børnehus
Øsby Nedergade 30
6100 Haderslev
mjhs@haderslev.dk
7434 5500

Kalender

Øsby Børnehus er en integreret daginstitution - en del af Starup-Øsby skole og børnehus. Modtager børn i alderen 0 - 6 år.

Hygiejne


Retningslinjer på hygiejneområdet
Ifølge Sundhedsstyrelsens regler for hygiejne, må personalet ikke skylle tøj med afføring.

Tøjet skal puttes i en pose som lukkes til, og sendes med hjem.

Af hensyn til smittefare, følger vi disse retningslinjer.

Det betyder, at hvis et barn har et uheld med afføring i bukserne, eller at afføringen løber ud af bleen, skylles tøjet ikke, men kommes direkte i en pose som lukkes til.

Vi er klar over, at det kan virke ”ulækkert”, at få sådan en pose med hjem. Vi handler således, for at mindske smittefare blandt børn og voksne.

Vi håber på jeres forståelse.

Kilde: Sundhedsstyrelsens ”vejledning om hygiejne i daginstitutioner”.

Side 109;

”1. Kropsnært tøj, som fx undertøj, sengelinned mv., der er snavset til med afføring, urin, blod, snot, opkast, betændelse eller sårvæske, vaskes med det samme som kogevask ved mindst 90 grader C –eller anbringes i en polyethylenpose, der lukkes forsvarligt med knude og gives forældrene med hjem. Tøjet skylles ikke op forinden.

2. Er der tale om særlig store mængder afføring eller opkast, kan personalet iført engangshandsker og forklæde inden vask forsigtigt tørre afføring/opkast nødtørftigt af tøjet i en udslagsvask uden at sprøjte, så der ikke sker spredning af smitstoffer, fordi personalets tøj forurenes. Hænderne skal altid vaskes efter kontakt med kropsvæsker o.lign. – og efter brug af engangshandsker, derefter håndsprit”.